Lasersko zdravljenje brazgotin, strij ter učvrstitev kože (nekirurški lifting)

Pomlajevanje kože z Nd: Yag PO T3 metodi

Staranje kože je posledica zmanjšane elastičnosti in čvrstosti kože. Glavni vzrok za to, je manjša aktivnost celic fibroblastov, ki izdelujejo kolagen za čvrstost in elastična vlakna za večjo elastičnost kože. Ob povečanju aktivnosti celic se izboljša izgled kože.

T3 metoda je namenjna foto-remodelaciji kolagena. Energija, ki jo laser seva, se absorbira v hemoglobinu, povzroči zlepljenje najmanjših žil v koži, kar se zazna kot poškodba kože. Fibroblasti se aktivirajo, zgradijo nove žile s čvrstejšim kolagenom. Končni rezultat je gladka koža, manjše pore – izboljša se čvrstost kože, ten in tekstura.

Po posegu je koža lahko nekaj dni pordela, imate občutek toplote v obsevanih predelih. Posebna nega kože ni potrebna, svetujemo pa, da se čimmanj izpostavljate soncu in uporabo vlažilnih krem.

Za čim boljši učinek svetujemo do 6 obiskov v intervalih 2 - 4 tednov. Izgled kože se bo spreminjal še eno leto po terapiji.

 

 

Minimalno ablativno fotopomlajevanje (photorejuvenation) in laserski piling

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice ali epidermisa, usnjice ali dermisa in subdermisa ali podkožja. Povrhnjica ščiti telo pred zunanjimi vplivi, usnjica vsebuje kožne priveske kot so dlačice, znojnice.., podkožje služi kot toplotna zaščita telesa. Osnovni vzrok staranja kože je zmanjšana aktivnost fibroblastov in vezivnega tkiva ter zmanjšana napetost in debelina kolagenskih vlaken v papilarni plasti usnjice. Minimalno ablativno fotopomlajevanje je lahek laserski piling, odstrani se povrhnjica in delno usnjica, iz kožnih priveskov v tednu dni zraste nova povrhnjica. Poškodba kože, ki nastane, spodbudi aktivnost celic, ki izdelajo kolagen. Z nastankom novega kolagena je koža bolj napeta in elastična

Čas okrevanja kože po posegu je zelo kratek, koža pa je v nekaj dneh obnovljena, brez pigmentacij, roževinastih sprememb in manjših gubic. Poseg večinoma ni potrebno ponavljati, v primeru nezadovoljivega rezultata se poseg ponovi najhitreje v 3 – 9 mesecih.

Izbiramo med površinskim in globjim ablativno pomlajevanje, ki se razlikujeta v tem, kolikšen del usnjice zajamemo s posegom, kakšen je učinek, in časa, ki je potreben za obnovitev kože.
Po površinskem posegu svetujemo uporabo zaščitne vlažilne kreme, večkrat dnevno je potrebno obrisati obsevano področje z mrzlo vodo, ki ji dodamo žličko soli.
Ob globjem peelingu je dodatno potrebno redno jemanje protivnetnih zdravil pet dni po posegu in mazanje kože s antibiotičnimi mazili.

Lasersko odstranjevanje gub

Pri laserskem odstranjevanju gub se odstrani povrhnjica, v globjih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo delovanje fibroblastov in nastanek novega kolagena. Rezultat je na izgled mlajša koža, brez pigmentacij, gub. Povrhnjica se obnovi v enem tednu po posegu, v tem času koža potrebuje posebno nego (večkratno dnevno izpiranje s sterilno tekočino, uporabo posebnih mazil). Rdečica na obsevanih predelih je lahko prisotna še več tednov po posegu. Ker je odstranjena zaščitna plast kože, je potrebno po posegu jemati antibiotik, v primeru okužbe z herpes virusom pa tudi protivirusna zdravila. Občasno je potrebno več kot en poseg za željeni učinek, v tem primeru se postopek ponovi v 3 – 9 mesecih.

 

Hipertrofične brazgotine

Brazgotina je posledica celjenja poškodbe, vnetja ali opekline kože. Pri celjenju, ki poteka brez vnetja je brazgotina odvisna od tipa kože. Posameznik lahko zaceli z nežno, komaj vidno brazgotino ali pa je brazgotina izrazita, rdečkasta, na dotik trda.
Po pogovoru in pregledu pri zdravnici se boste odločili ali želite poseg. Pred posegom vam bo bolnica v okolico znamenja vbrizgala lokalno delujoči anestetik, ki bo za dve uri omrtvičili obsevano področje. Nato bo s pomočjo laserja odstranila brazgotino in po odstranitvi na nastalo rano nanesla antibiotično kremo in obliž. Po posegu se brazgotina zmanjša, izgine pa ne.
Po posegu svetujemo uporabo antibiotične kreme dvakrat dnevno pet dni, celjenje predvidoma traja 7 do 10 dni. Rdečina kože je prisotna še tri do štiri tedne po posegu. Odsvetujemo sončenje 2 do 3 mesece.

Neablativno lasersko pomlajevanje kože –T3

PREDEL CENA ENEGA TRETMAJA ŠTEVILO TRETMAJEV
Obraz 125,00 € 5
Obraz in vrat 146,00 € 5
10% POPUST ob nakupu paketa

Minimalno ablativno pomlajevanje obraza, laserski piling

PREDEL CENA ENEGA TRETMAJA ŠTEVILO TRETMAJEV
Obraz 150,00 € 3-5
Obraz in vrat 280,00 € 3-5
10% POPUST ob nakupu paketa

Ablativni poseg pomlajevanje obraza in gub

PREDEL CENA ENEGA TRETMAJA ŠTEVILO TRETMAJEV
Gube okoli oči 300,00 € 1
Gube okoli ust 300,00 € 1
Brazgotine (akne), hipertrofične 120,00 – 500,00 € 1
Obraz 800,00 € 1
10% POPUST ob nakupu paketa

 

POSLUJEMO SAMO Z GOTOVINO

 

Kontaktirajte nas

AlfaEstetica d.o.o.

Ordinacija za estetsko,zdravstveno in anti-aging medicino

(Podjetje se je preselilo v Ljubljano)

 
E: [email protected]

Preko obrazca

Lahko nas kontaktirate tudi preko kontaktnega obrazca.

KONTAKTNI OBRAZEC