Pomlajevanje s hialuronsko kislino

Mladostna, zdrava koža vsebuje obilo naravne vlažilne snovi, imenovane hialuronska kislina (HA). Vsebnost hialuronske kisline se manjša tako s staranjem kože, kot z njenim izpostavljanjem pretiranemu sončenju in drugim škodljivim vplivom iz okolja.

 

Zaradi pomanjkanja hialuronske kisline koža izgubi svojo strukturo, elastičnost in volumen, posledice pa se kažejo v obliki neželjenih kožnih gubic in gub okoli nosu in/ali ust.

Z uporabo polnil, ki vsebujejo hialuronsko kislino, koži učinkovito in varno povrnemo izgubljeno vlago in hialuronsko kislino. Koža tako postane bolj napeta, obrazne gubice pa zglajene, manj vidne.
Vsa polnila, ki jih uporabljamo, vsebujejo hialuronsko kislino, ki je povsem biološko razgradljiva in je naravno prisotna v telesu. Terapijo lahko ponavljamo večkrat letno.

Kdaj uporabljamo polnila s hialuronsko kislino?

Polnila oz. filerje vbrizgamo v različne plasti pod kožo. Tovrstno glajenje gub s polnili s hialuronsko kislino priporočamo v naslednjih primerih:
• izraziti nazolabialni gubi (gubi, ki potekata od baze nosu na vsaki strani proti ustnemu kotičku),
• izraziti marionetni gubi (gubi, ki potekata od ustnih kotov proti bradi),
• izrazite glabelarne gube (navpične gube med obrvmi),
• izrazne gube, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulinum toksina - botoxa, (npr.gube na čelu, "račje tačke" ob očesnih kotih, navpične gubice okoli ust, gubice na licih),
• povečanje ustnic ali korekcija njihove oblike,
• oblikovanje ali povečanje lic,
• zapolnitev nepravilnosti obraza, nastalih zaradi povešanja/zmanjšanja volumna mehkih tkiv kot posledice staranja (t.i. nekirurški lifting).

 

Botulin toksin (botoks) za gube

Botulin toksin je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu. Botulin toksin, širše poznan kot botoks (botox), je enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne - mimične gube. 

Kaj je botulin toksin?

Botulin toksin je naraven nevrotoksin, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Deluje tako, da prekine tok informacij med živcem in mišico. Kot posledica relaksacije oziroma zmanjšane jakosti  krčenja izraznih mišic, se koža nad njimi sprosti, zato postane gladka in ponovno dobi mladosten, spočit in svež videz.

Botoks se je začel uporabljati v poznih 60. letih za zdravljenje nevroloških motenj, danes pa se je izkazal kotnepogrešljivo estetsko sredstvo, saj je popolnoma varno in učinkovito za pomlajevanje obraza in ne ovira izraznih mišic (ne zateguje obraza).

Uporaba botulin toksina (botoksa)

Botulin toksin je primeren za ženske in moške z že vidnimi izraznimi (mimičnimi) gubami, ali pa preventivno – za preprečevanje njihovega nastanka. Učinkovina se  z tanko iglico vbrizga pod kožo obraza na točno določenih mestih. Primerna je za odpravljanje sledečih gub:
 
vodoravne gube na čelu
navpične gube med obrvmi,
drobne gubice ob zunanjih očesnih kotičkih (t. i. smejalne gubice, »račje tačke«),
smejalne gube na nosu,
navpične in vodoravne gube na vratu
drobne gubice ob robu zgornje in spodnje ustnice.
Na botulin toksin oz. botoks se odzivajo le dinamične oz. izrazne gube.

Kako poteka poseg?

Zelo pomembno je, da poseg izvaja izkušen in zato primerno izobražen specialist, s primernim poznavanjem anatomije obraza in vešč ravnanja z medicinskimi pripomočki, ter z ustreznimi znanji, ki mu bodo pomagala pri reševanju morebitnih zapletov. 
Pred odločitvijo za poseg priporočamo pregled pri strokovnjaku, s katerim se posvetujete o optimalni rešitvi za vaše težave in primernosti metode. Med posegom, ki traja približno 30 minut, se na vnaprej določena mesta z injekcijo vbrizga botulin toksin. Na mestih vbodov so lahko sprva vidna drobna rdeča vbodna mesta, ki pa se jih enostavno zakrije s korektorjem. Po posegu ne potrebujete počitka, takoj lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi, vendar morate upoštevati zdravniška navodila.

Koliko časa so vidni učinki botulin toksina (botoksa)?

Prve učinke botulinum toksina boste opazili že v prvih dneh po injiciranju, polni učinek pa je opazen po tednu ali dveh.  Povprečno trajanje polnega učinka je 3 – 6 mesecev, nato učinek počasi izzveni, tako da je najpogosteje potrebno terapijo ponoviti v povprečju 2-3x letno. Sčasoma postanejo ponovitve redkejše, sajučinek ob redni uporabi lahko traja dlje.

Stranski učinki botulin toksina (botoksa)

Uporaba botulin toksina je razširjena po vsem svetu in je izredno varna metoda. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokažejo naslednji:
blaga oteklina in/ali podplutba,
glavobol,
povešenje - ptoza veke,
težave z očmi: dvojni ali zamegljen vid, otekle veke ali suhe oči,
utrujenost,
suha usta,
alergična reakcija, največkrat v obliki  srbečice, rdečine, izpuščajev.
 
Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki injiciranje izvaja.
 

Kdaj odsvetujemo uporabo botulin toksina (botoksa)?

nosečnost in dojenje,
aktivno vnetje na mestu injiciranja,
uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
predhodno znana alergija na sestavine preparata botulin toksina,
bolezni z motnjami živčno-mišičnega prenosa, kot so ALS, Miastenia gravis ali Lambert-Eaton-ov sindrom,
jemanje aminoglikozidnih antibiotikov, ker lahko potencira delovanje botulin toksina in se zato izogibamo hkratni aplikaciji.
 
Da bi bil poseg popolnoma varen, boste ob prvem obisku pri nas prejeli vprašalnik z ključnimi vprašanji o vašem zdravstvenem stanju, boleznih, alergijah… S specialistom, ki bo izvajal poseg, se boste nato pogovorili o vseh morebitnih zadržkih pri opravljanju posega.
 
 

 

BOTOKS in POLNILA 

POLNILO KOLIČINA CENA
My Filler 0,5ml 190,00€
My Filler 1ml 290,00€
My Filler ustnice 1ml 330,00€
My Filler ustnice 0,5ml 215,00€
Dysport ali Vistabel - botoks 170 enot 330,00€
Dysport ali Vistabel - botoks 85 enot 210,00€

 

POSLUJEMO SAMO Z GOTOVINO.

 

Kontaktirajte nas

AlfaEstetica d.o.o.

Ordinacija za estetsko,zdravstveno in anti-aging medicino

(Podjetje se je preselilo v Ljubljano)

 
E: [email protected]

Preko obrazca

Lahko nas kontaktirate tudi preko kontaktnega obrazca.

KONTAKTNI OBRAZEC